Schrijven voor Nieuwsgierigen | creatief schrijven - donderdagmiddag

Direct inschrijven

Hou je van schrijven? Wil je graag je vondsten op papier zien? En heb je daar nou nóóit eens tijd voor? Maak die dan! De cursus ‘Schrijven voor Nieuwsgierigen’ is bedoeld voor álle schrijvers, ook voor de beginnende, de aarzelende en de zoekende. Laat je schrijfhanden flink wapperen, verras en verrijk jezelf met zes weken lang elke les een nieuw stuk(je) of gedicht.

Een schrijfidee wordt meestal zonder richtinggevoel geboren. Kriebelt hier een gedicht? Wil daar een kort verhaal naar buiten? Komt er een column aan? In deze cursus haal je met gekke, verrassende en soms juist voor de hand liggende oefeningen ideeën tevoorschijn waarvan je niet wist dat je ze had. Als het weer meewerkt, ga je ook een keertje op pad voor een zintuiglijk schrijven-oefening, met je notitieboekje in de aanslag.

Je leert proza- en poëzie-technieken kennen en toepassen, je maakt kennis met genres die misschien wel op jouw lijf geschreven zijn - wel eens een dialoog-met-een-ding geprobeerd? Of een scheldgedicht? Of een 'ik maak nooit iets mee'-verhaal, of een ZKV (Zeer Kort Verhaal)?

Creatief schrijven betekent ook hérschrijven: van schrappen en schaven knapt je werk ongelooflijk op! Daarbij is de feedback van zowel docent als van je medeschrijvers goud waard.

Lesdata: 1, 8, 15, 22, 29 november en 13 december.

Praktisch
Cursusnummer: 994
Docent(en): Manou van de Zande
Kosten: vanaf € 199,-
Aantal lessen: 6
Aanvang: 1-11-2018 , donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur

Direct inschrijven

Kies een cursus