Schrijven over je Eigen | autobiografisch schrijven

Direct inschrijven

Schrijven over jezelf, of over je opa, of over die geheimzinnige verre oudtante van wie je een kist brieven hebt geërfd. Je familie en jij zijn een onuitputtelijke bron van verhalen. Wil je die op papier zetten? Goed idee! Maar wáár in de zee van mijlpalen en anekdotes begin je? En hoe maak je er een goed verhaal van? Ontdek het in de cursus Schrijven over je eigen. Met inspirerende schrijfoefeningen leer je hoe je de schatkist vol herinneringen kunt openbreken.

Iedereen maakt deel uit van een familie, groot of klein, ver weg of dichtbij. En elke familie is een bron van verhalen. De oom die feestjes op stelten zette, de moeder die prachtige jurkjes naaide, de oma die in haar eentje vijf kinderen grootbracht. Familievetes die tijdens kerstdiners werden uitgevochten, grote geheimen en kleine, liefdevolle herinneringen: leg ze vast voor jezelf, voor je (klein)kinderen en misschien zelfs voor een groter publiek.

Tijdens de cursus leer je waar je kunt beginnen, hoe je herinneringen ophaalt, hoe je onderzoek naar je familieverleden kunt doen en hoe je levendige verhalen schrijft die anderen graag willen lezen. Aan het eind van de cursus heb je én een verzameling verhalen én ideeën te over om na de cursus mee verder te gaan.

Lesdata: 25 maart, 1, 8 en 15 april, 6 en 13 mei.

Praktisch
Cursusnummer: 995
Docent(en): Heleen Schoone
Kosten: vanaf € 199,-
Aantal lessen: 6
Aanvang: 25-3-2019 , maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur

Direct inschrijven

Kies een cursus