Overtuigen met verhalen

Direct inschrijven

De cursus is begonnen, inschrijven is nog mogelijk.

Verhalen beklijven. Een verhaal – met personages, een spanningsboog, een diepere betekenis – informeert niet alleen maar laat je ook meebeleven. Maar hoe schrijf je (persoonlijke) verhalen mooi, overtuigend en prettig leesbaar op? Tijdens zes bijeenkomsten met schrijfopdrachten, -tips en adviezen, bekijken we het (jouw) verhaal van diverse kanten en leer je je eigen schrijfstijl herkennen en ontwikkelen. Je leert de basistechnieken van het schrijven: hoe begin je je verhaal, wie zijn je personages, wanneer zet je dialogen in? Via korte, praktische opdrachten maak je kennis met je gereedschap als schrijver. Na afronding van de cursus weet je de basistechnieken van het schrijven in te zetten om jouw verhaal het beste tot zijn recht te laten komen.

De lessen vinden om de week plaats en worden op wisselende locaties gegeven.
Inclusief een inspirerende gastles van een Vlaardingse auteur en een digitale syllabus na afloop van de cursus als handig naslagwerk.
Cursusdata: 25/9, 9/10, 30/10, 13/11, 27/11 en 11/12.
Groepsgrootte: max. 6 personen voor veel individuele aandacht.

Aanbeveling van oud-cursist
Voor mijn werk schrijf ik regelmatig korte teksten en heb ik meegewerkt aan een aantal boeken over het circusvak en bewegingsonderwijs. Ik koos voor de cursus Overtuigen met verhalen omdat ik meer verhalend wilde leren schrijven. 

De cursus werd een prachtig schrijfavontuur. De cursusavonden waren steeds op verschillende inspirerende locaties en de boeken die worden aangereikt -  o.a. van Jan Brokken - heb ik met buitengewoon veel plezier doorgenomen. Mijn medecursisten wisten mij bijzonder te boeien met hun schrijfprestaties en de docente is uitstekend: enthousiast, inspirerend, open en begeleid ieder op zijn of haar eigen niveau zeer vakkundig. Het opbouwen van spanning in een verhaal, het gebruik van dialogen, het (beter) leren kijken, waarnemen: alle ingrediënten voor een goed verhaal komen tijdens de cursus aan bod en de opdrachten maken dat je echt aan de slag gaat. Naast beter leren schrijven vond ik het delen van schrijf- en leeservaringen een prachtige bijvangst.

Kortom: ook al heb je geen grote schrijfaspiraties, deze cursus geeft je een bijzondere kijk in de schrijfwereld en verrijkt het lezen van boeken. En je leert sowieso beter schrijven!

Anne Kuipers

Praktisch
Cursusnummer: 972
Docent(en): Marleen Bos
Kosten: vanaf € 175,-
Aantal lessen: 6 (1x p2wk.)
Aanvang: 25-9-2018 , dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 uur

Direct inschrijven

Kies een cursus