Over KADE40

KADE40 is het nieuwe centrum voor kunst en cultuur in Vlaardingen, de ontmoetingsplaats voor amateurs en professionals. Hier inspireren kunstliefhebbers en kunstbeoefenaars, van jong tot oud, elkaar. De plek waar je actief je creativiteit kunt aanscherpen en waar je je talent kunt ontwikkelen onder leiding van professionele kunstenaars uit de wereld van muziek, dans, theater, beeldende kunst, fotografie, schrijven en mode & design.

Een karakteristiek gebouw
KADE40 is gehuisvest in het voormalige postkantoor aan de Westhavenkade 40.  Waar vroeger brieven op de post werden gedaan en aan de loketten werd uitbetaald, worden nu kunstcursussen georganiseerd. Na een grondige renovatie door een aantal Vlaardingse bedrijven is het vier verdiepingen tellend gebouw omgeturnd tot een hedendaags kunstinstelling waar sinds begin november 2013 de eerste cursisten startten.

Een uitgebreid cursusaanbod
KADE40 heeft een ruim aanbod aan verschillende kunstcursussen. Er zijn korte cursussen van één uur tot enkele dagen en langer lopende programma’s van enkele weken tot jaarcursussen. KADE40 biedt inspirerende cursussen binnen de disciplines muziek, dans, theater, beeldende kunst, fotografie, schrijven en mode&design. Ook voor scholen (PO en VO en MBO) is er een specifiek aanbod aan cursussen en doorlopende programma’s. Op verschillende tijden tot aan de zomer 2014 starten ongeveer 75 cursussen en workshops. Het aanbod wordt iedere week aangepast en aangescherpt. Dus er zijn ook nog nieuwe programma’s in de maak! 

Meer kunst kijken en ervaren
Naast zelf kunstmaken is er ook volop mogelijkheid om elkaar bij KADE40 te ontmoeten en kunst te ervaren. In de centrale hal is er een gezellige koffiehoek en in de zomer kan je op het dakterras zitten. Geregeld zijn er in de galerie tentoonstellingen met werk van Vlaardingse kunstenaars. In de Kunstuitleen kan je jouw favoriete kunstwerken huren en in de podiumzaal worden theater- en muziekprogramma’s georganiseerd. Het gebouw zal iedere dag, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, geopend zijn (zondag incidenteel). 

Kies een cursus