Voorgezet onderwijs

Ook in het voortgezet onderwijs heeft KADE40 een organiserende en coördinerende taak. Er worden jaarlijks CKV-workshops en overige activiteiten georganiseerd, vaak i.s.m. de overige culturele instellingen in Vlaardingen.

CKV-WORKSHOP
KADE40 heeft de expertise en ervaring in huis om een geslaagd workshopprogramma samen te stellen voor de uitvoering van CKV-lessen in het Voortgezet Onderwijs. In goed ingerichte werkplaatsen kunnen leerlingen ervaring opdoen met een breed aanbod aan kunstzinnige activiteiten. Workshops dans, drama, beeldende vorming, mode & design, fotografie, grafiek, ruimtelijke vormgeving, keramiek, edelsmeden.... het is allemaal mogelijk. Afhankelijk van de wensen van de school kan een passend programma worden samengesteld.

CULTURE CANDY
Ieder jaar in april organiseert KADE40 i.s.m. de overige culturele instellingen in Vlaardingen CULTURE CANDY, dè cultuurdag voor de brugklassen van het Voortgezet Onderwijs in Vlaardingen. Deze dag worden de leerlingen ondergedompeld in een programma van flitsende, korte workshops en voorstellingen in de deelnemende instellingen. Op deze manier leren de brugklassers de culturele infrastructuur van de stad kennen en maken ze kennis met wat de Vlaardingse culturele instellingen hen te bieden hebben.

I.s.m. het Archief, het Archeologisch depot, de Bibliotheek, Circusschool Hannes, Filmtheater Het Zeepaard, de Kroepoekfabriek, Museum Vlaardingen, de Stadsgehoorzaal en Streekmuseum Jan Anderson.

Kies een cursus