Gedichtenwedstrijd 2019

Gedichtenwedstrijd 2019

Beste leerkrachten van de groepen 3 t/m 8,


Het is weer zover! KADE40 organiseert de Gedichtenwedstrijd voor basisscholen in Vlaardingen. We nodigen jou en je groep van harte uit om weer mee te doen aan dit poëtische en kunstzinnige feest. De wedstrijd wordt georganiseerd rondom de nationale Poëzieweek, met dit jaar het thema ‘Vrijheid’ (zonder handen, zonder tanden).
Met veel plezier wordt deze wedstrijd al voor de 11e keer op rij georganiseerd, in samenwerking met De Stadsbibliotheek en de Vlaardingse Stadsdichter.

Vrijheid, wat is dat eigenlijk? Wij leven in een vrij land en mogen doen wat we leuk vinden. Maar ook zeggen wat we bedoelen. Dat kan natuurlijk ook iets aardigs zijn. Vrijheid is geen oorlog. In Nederland zijn een heleboel mensen die uit een oorlogssituatie zijn gevlucht. Hoe vrij zijn zij nu? Maar vrijheid is ook keuzes maken, zonder angst wat je vriendje of buurvrouw ervan vindt en los van wat je van je familie hebt geleerd. Vrijheid is ook van een enorme glijbaan gaan, of op je allerhoogst op de schommel. Vrijheid is ook dat je verliefd mag zijn op wie jij verliefd wordt en dat je jezelf mag zijn. En zo kun je nog wel even verder brainstormen. Voor extra inspiratie wordt er voor dit project een lesbrief toegestuurd zodat jij met je klas mooie gedichten kunt schrijven in het thema vrijheid.  We dagen jullie uit de vrijheid te voelen je uit te leven, met woorden en met kunst. Een lied is ook poëzie, een rap, spoken word… maar beeldend mag ook. Welke foto kun je maken om met beeld te woorden zo goed mogelijk bij te staan? Of mag het een 3 dimensionaal werk worden?

Doe met jouw klas mee met deze poëtische en kunstzinnige uitdaging, wie weet zit de nieuwe stadsdichter junior wel in jouw groep!

Zo doe je mee:

·         Besteed in de klas een inspirerende en creatieve les aan poëzie, in het thema Vrijheid. Een lesbrief volgt, jullie worden hiervan op de hoogte gebracht.

·         De leerlingen schrijven een individueel- of groepsgedicht gebruikmakend van het thema en werken het uit in een creatieve vorm. Poster, filmpje, stripverhaal, lied…

·         Per klas mogen drie werken worden ingezonden naar KADE40. Denk je eraan om de naam, leeftijd, klas en school te vermelden?

·         De inzendingen moeten uiterlijk op donderdag 24 januari 2019 bij KADE40 zijn. Opsturen of langsbrengen kan allebei: Westhavenkade 40, 3131 AE Vlaardingen.

 

Een jury nomineert een aantal Gedichtenposters en hier komen winnaars uit. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking op donderdag 31 januari in KADE40 waarbij leerkrachten, familie, vrienden en buren allen van harte welkom zijn. Dit is tevens de aftrap van de Poëzieweek. Alle inzendingen van de Gedichtenwedstrijd worden tentoongesteld in KADE40. Tijdens de prijsuitreiking is deze tentoonstelling ook al te bewonderen. De eersteprijswinnaar wordt uitgeroepen tot Junior Stadsdichter van Vlaardingen 2019!

Heb je nog vragen?

Je kunt ze stellen aan Projectleider Roosje Slooter via roosje@rooszingt.nl of 06- 38 32 71 74
of aan Marjet Kooij, Projectcoördinator Onderwijs van KADE40, tel. 010-460 20 11.

We kijken uit naar alle inzendingen!

Met vriendelijke groet,

Marjet Kooij, KADE40
Roosje Slooter, Roos Zingt // Villa Voice

 

Gedichtenwedstrijd 2019

Agenda

25 mei 2019, 11:00 - 17:00
Tijdens Open Ateliers is bij KADE40 werk te zien van Robbert Roskam (schilderijen), Jorge Simelio (i...
25 mei 2019
Op zaterdag 25 en zondag 26 mei speelt theatergroep de Academie de jaarlijkse voorstelling bij KADE4...
26 mei 2019
Op zaterdag 25 en zondag 26 mei speelt theatergroep de Academie de jaarlijkse voorstelling bij KADE4...
25 jun 2019
Op dinsdag 25 juni laten Q Percussion-drumleerlingen van alle leeftijden en niveaus zien wat zij in ...
25 jun 2019
Op dinsdag 25 juni laten Q Percussion-drumleerlingen van alle leeftijden en niveaus zien wat zij in ...
Kies een cursus