Davinia Rijsdijk

Davinia Rijsdijk volgde de opleiding aan Koninklijk Conservatorium Den Haag, Hogeschool voor Muziek en Dans (Codarts University) en de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Tijdens de dansvakopleiding is Davinia begonnen met klassiek piano, omdat naast het volgen van muziektheorie ook het bespelen van een instrument van belang was. Op het Conservatorium in Den Haag kreeg zij o.a. les van Marianne Vetter. In een later stadium is zij les blijven volgen bij Hanneke Lether (piano-instituut Lether & van der Stelt), waarbij ieder jaar een vakjury bestaande uit Conservatoriumdocenten de examens afnam.

Tijdens de uitvoerende dans en docentenopleiding aan de Hogeschool voor Muziek en Dans, werd ook veel samengewerkt met de muziekafdeling. Zo werkte Davinia samen in Operaproducties, met geluidskunstenaars en in muziekprojecten en festivals. Haar pianostudie heeft zij vervolgt bij div. privédocenten, waar zij zich ook verdiepte in  muziektheorie en geschiedenis. Vanaf 2014 geeft zij les als pianodocent bij KADE40.

Aanvang
Cursus
Docent
Tijd
Kosten
9-1-2019
Piano: beginners/instromers
Davinia Rijsdijk
woensdag tussen 13.00 en 18.00 uur
vanaf € 22,- (>21)
vanaf € 18,- (<21)
In de pianolessen van Davinia Rijsdijk staat de beleving van de muziek voorop. Het is belangrijk dat naast de nodige technische vaardigheden ook een zeker inlevingsvermogen centraal staat. Naast de klassieke werken, in eenvoudige zetting, passeren ook popliedjes en jazz- etudes de revue. Bij de individuele lessen krijg je persoonlijke begeleiding en leer je optimaal in je eigen tempo. De less... » meer
Kies een cursus