Tekencursus - geïnspireerd door M.C. Escher

Direct inschrijven

De Nederlandse kunstenaar Maurits Cornelis Escher (1898 - 1972) is bekend om zijn houtsneden, houtgravures en lithografieën, waarin hij vaak speelde met wiskundige principes. Het meest bekend is hij echter door zijn optische illusies, waarbij bijvoorbeeld een trap oneindig lijkt te stijgen of vissen overgaan in vogels om te eindigen als kikkers.

De tekenlessen 'Escher' zijn compleet verzorgt. Je krijgt duidelijke instructies voor het maken van een eigen kunstwerk. Elke les leer je een nieuwe ‘Escher‘-techniek. De combinatie van tekenen en het gebruik van kleur maakt dat dit tot een evenwichtige combinatie tussen hersenactiviteit en gevoel. De lessen zijn geschikt voor jong en oud met een interesse in Escher of als je lekker creatief bezig wilt zijn. Tekenervaring is niet nodig.

Uitleg
Bij het maken van een werkstuk geïnspireerd door Escher gebruiken we sjablonen. Deze leer je naar eigen inzicht ontwerpen en vervolgens spelenderwijs met elkaar te verbinden. Je leert hierbij de regelmatige vlakverdeling te gebruiken die Escher dikwijls toepaste. Zo ontstaat er stap voor stap een Escher tekening die je verder uit kunt werken met kleurtechnieken. Het materiaal dat gebruikt wordt is fineliner, marker, potlood, kleurpotlood en ecoline op kwalitatief goed papier.

Aanvullende informatie
- Het materiaal is bij de cursusprijs inbegrepen.
- De lessen worden om de week gegeven.
- Het is handig om een grote map of draagtas mee te nemen om je werkstukken veilig te transporteren.
- Het is mogelijk om na de 6 lessen aan een vervolgcursus Escher mee te doen.

Praktisch
Cursusnummer: 859
Docent(en): Mona van Almenkerk
Kosten: vanaf € 85,- (incl. materiaal)
Aantal lessen: 6 (1x p2wk)
Aanvang: 5-2-2018 , maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur

Direct inschrijven

Kies een cursus