Kinder- en Jeugdcircus Vlaardingen

Direct inschrijven

Sinds september 2016 geeft Circusschool Hannes en Co met het Kinder- en Jeugdcircus Vlaardingen circuslessen voor kinderen vanaf 6 jaar bij KADE40. De lessen worden gegeven op dinsdagmiddag. Circusschool Hannes en Co bestaat inmiddels bijna 20 jaar en heeft zich tot doel gesteld het spelen van kinderen op een gunstige manier te beïnvloeden en een bijdrage te leveren aan hun totale ontwikkeling. Groepen van verschillende leeftijden oefenen en spelen met elkaar. Leren van elkaar speelt hierbij een belangrijke rol.

De Circusschool is een plek waar leren spannend en leuk is!
De lessen zijn voor iedereen toegankelijk; van beginners tot en met gevorderden en van liefhebbers tot en met kinderen die aangepast bewegen. Het circusspel moet voor iedereen een uitdaging zijn. Het Jeugdcircus staat voor iedereen open en de drempel is laag: ieder kind kan op zijn of haar niveau meedoen en (nieuwe) kunstjes leren.

Gedurende het jaar worden verschillende onderdelen van het circus geïntroduceerd en wordt er met alle materialen kennis gemaakt. Je leert bijvoorbeeld jongleren met kegels, balletjes, ringen en doekjes, hoe je een diabolo in beweging houdt en je gaat aan de slag met de Chinese bordjes en de vlinderstokken. Er wordt aandacht besteed aan acrobatiek, koorddansen, steltlopen, het lopen op een grote bal, touwtje springen, hoepelen en de tissu.
Ook wordt er geleerd samen te werken, afspraakjes te maken over acts, hoe je elkaar kunt helpen om moeilijke kunsten uit te voeren en hoe je iets kunt presenteren. Circusmuziek helpt bij het bepalen van het tempo en zorgt voor de juiste sfeer. Aan het eind van elke les kunnen de kinderen aan elkaar laten zien wat ze geleerd hebben.

Ter afsluiting van het cursusjaar laten de kinderen aan het hooggeëerd publiek zien wat ze allemaal geleerd hebben. Deze voorstelling is toegankelijk voor ouders, opa's, oma's, broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes en iedereen die verder geïnteresseerd is.

Het is fijn als de kinderen makkelijk zittende kleding aanhebben en gym- of balletschoenen voor de zaal.

Prijs: € 160,- per jaar of een 10-lessenkaart voor 50,-. 

 

Tussentijds instromen of het volgen van een proefles kan altijd.
Voor meer informatie neem je contact op met de docent, per mail of telefoon: 010-4352534/ 06-23199819

 

Praktisch
Cursusnummer: 828
Docent(en): Anne Kuipers
Kosten: vanaf € 50,-
Aantal lessen: 10
Aanvang: 9-1-2018 , dinsdagmiddag van 16.30 tot 17.30 uur
Leeftijd: vanaf 6 jaar

Direct inschrijven

Kies een cursus