Jong talent gezocht

De binnenstad van Vlaardingen is op zoek naar een jonge ontwerper uit Vlaardingen, die tijd en zin heeft in een innovatieve ontwerpklus.

De werkgroep Binnenstad bundelt, samen met wethouder economie Bert van Nieuwenhuizen, de krachten om in de leegstaande panden de culturele trots van Vlaardingen te laten zien. In plaats van naar lege winkelruiten, kan het winkelend publiek vanaf september via aantrekkelijke etalages zien welke evenementen er in Vlaardingen te beleven zijn en wanneer. De jonge ontwerpers konden zich aanmelden t/m 17 juli j.l.

Het gaat in eerste instantie om een proef van drie etalages, waarvoor een tiental aantrekkelijke afbeeldingen wordt ontworpen met daaromheen kunstzinnige decoratie waar je als ontwerper zelf invulling aan mag geven, in samenspraak met de organiserende partijen. In het ontwerp moet de stijl van 'Binnenstad Vlaardingen' te herkennen zijn. Lancering van het project vindt plaats op zaterdag 19 augustus.  
De werkgroep bestaat onder andere uit Gemeente Vlaardingen, woonwinkel Style and Trendy, Zeillogger Balder, Erfgoed Vlaardingen, VVV Vlaardingen, Bibliotheek Vlaardingen, DetailhandelsPlatform Vlaardingen, Stichting Halen en Brengen, KADE40, De Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek. Wanneer de proef werkt, breiden ze met elkaar het aantal etalages met jonge ontwerpers verder uit.

De gemeente Vlaardingen steunt dit project mede omdat ze graag zoveel mogelijk podium willen bieden aan jonge talentvolle kunstenaars uit de stad.

Bron + foto: Vlaardingen24

Jong talent gezocht

Agenda

22 jul 2017 - 21 aug 2017
I.v.m. zomervakantie is KADE40 gesloten vanaf 22 juli. De lessen starten weer vanaf 21 augustus.
26 aug 2017, 10:00 - 16:00
De drie Vlaardingese culturele instellingen (Stadsgehoorzaal, de Kroepoekfabriek en KADE40) zijn zat...
01 sep 2017 - 16 sep 2017
Dat je in KADE40 De Winkel leuke cadeautjes en accessoires kunt kopen, is inmiddels wel bekend. Maar...
16 sep 2017, 11:00 - 15:00
We starten het nieuwe seizoen traditioneel met een Open Huis. Zaterdag 16 september laten we tussen ...
01 okt 2017, 12:00 - 17:00 - Inschrijven
Fiets jij op zondag 1 oktober mee met de Polderparade? Deze culturele fietstocht voor jong en oud ...
Kies een cursus