Jong talent gezocht

De binnenstad van Vlaardingen is op zoek naar een jonge ontwerper uit Vlaardingen, die tijd en zin heeft in een innovatieve ontwerpklus.

De werkgroep Binnenstad bundelt, samen met wethouder economie Bert van Nieuwenhuizen, de krachten om in de leegstaande panden de culturele trots van Vlaardingen te laten zien. In plaats van naar lege winkelruiten, kan het winkelend publiek vanaf september via aantrekkelijke etalages zien welke evenementen er in Vlaardingen te beleven zijn en wanneer. De jonge ontwerpers konden zich aanmelden t/m 17 juli j.l.

Het gaat in eerste instantie om een proef van drie etalages, waarvoor een tiental aantrekkelijke afbeeldingen wordt ontworpen met daaromheen kunstzinnige decoratie waar je als ontwerper zelf invulling aan mag geven, in samenspraak met de organiserende partijen. In het ontwerp moet de stijl van 'Binnenstad Vlaardingen' te herkennen zijn. Lancering van het project vindt plaats op zaterdag 19 augustus.  
De werkgroep bestaat onder andere uit Gemeente Vlaardingen, woonwinkel Style and Trendy, Zeillogger Balder, Erfgoed Vlaardingen, VVV Vlaardingen, Bibliotheek Vlaardingen, DetailhandelsPlatform Vlaardingen, Stichting Halen en Brengen, KADE40, De Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek. Wanneer de proef werkt, breiden ze met elkaar het aantal etalages met jonge ontwerpers verder uit.

De gemeente Vlaardingen steunt dit project mede omdat ze graag zoveel mogelijk podium willen bieden aan jonge talentvolle kunstenaars uit de stad.

Bron + foto: Vlaardingen24

Jong talent gezocht

Agenda

01 okt 2017 - 31 okt 2017
Deze maand is het 'Maand van het Dier' in KADE40 De Winkel. Zo zijn er in oktober leuke sier...
06 okt 2017, 17:00 - 25 okt 2017 - 17:00
  Kunstuitleen KADE40 heeft een uitgebreide collectie aan kunst van bekende kunstenaars uit ...
03 nov 2017 - 25 nov 2017
Leden van AFVV (Amateurvereniging Vlaardingen) tonen recent werk. De expositie wordt op 3 november ...
Kies een cursus