Donnie Duvall

Lessen, workshops en groepen van Donnie DuVall kenmerken zich door een enorme diversiteit. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om vrijwel alle soorten muziek te spelen die zij graag zouden willen.  Improvisatie en het maken van eigen muziek worden ook gestimuleerd. Naast hard werken, innovatie en streven naar kwaliteit, spelen ook filosofie en humor een grote rol tijdens de begeleiding.

Donnie begon zijn eigen carrière als muzikant in de punkrock scene van de jaren ‘80 in Richmond Virginia, USA. Later is hij in dezelfde stad ook afgestudeerd als muziekdocent, performer (klassiek en jazz) én componist aan het conservatorium (VCU, 1993).

Donnie heeft zijn podium carrière voortgezet  in de vorm van deelname aan diverse internationale muziek projecten, waarin hij onder andere samenwerkte met  topartiesten zoals Minyeshu Kifle, Dilaver Goktas, Rei Satoshi, Izaline Callister en Oleg Fateev. Zijn composities en arrangementen zijn o.a. uitgevoerd door het Metropole Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble, het Euregio Orkest en the New Cool Collective.

Voormalig leerlingen van Donnie hebben zich inmiddels ook ontwikkeld tot professionele muzikanten. Zij spelen momenteel onder andere bij Stef Bos, Eefje de Visser, Wolfskop, Dotan en Kenny B. 

Donnie is momenteel bezig met het schrijven van klassieke muziek voor kinderen en het opzetten van een nieuwe organisatie voor talentontwikkeling, Lowland Villa. Tevens is hij een zeer gewaardeerde (bas)gitaar en rockband docent bij Muziek aan de Waterweg.

www.muziekaandewaterweg.nl
www.donnieduvall.nl
Aanvang
Cursus
Docent
Tijd
Kosten
15-2-2018
Open Studio 2017/2018
Donnie DuVall
19:30 - 21:30
vanaf € 3,-
KADE40 zet de deuren van de podiumzaal wijd open voor talent met ambitie. Ben je zanger, rapper, goochelaar, comedian, danser, muzikant, acteur of schrijver en zoek je coaching en een podium om nog verder te komen? Wordt het tijd dat het publiek uit Vlaardingen je (beter) leert kennen?  Meld je dan bij talentontwikkelaar Donnie DuVall. Hij biedt individuen en groepen de kans om nog beter t... » meer
Kies een cursus